Home » Portfolio

Portfolio

Ik heb de afgelopen jaren al verschillende mooie projecten mogen uitvoeren. Van particuliere wandschilderingen tot kerken en kastelen. Om je een beeld te geven van mijn werkzaamheden een kijkje in mijn portfolio.

 

In mijn portfolio zie je o.a. kasteel de Haar in Haarzuilens. Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen jaren mee heb mogen werken aan de restauratie hiervan. Dit is allemaal gebeurd in opdracht van schildersbedrijf Hoogstraten.

Secretariaat (Kasteel de Haar)

In deze ruimte hebben we vrijwel alle wanden over gedaan. Ook de gewelven en de scheibogen zijn grotendeels overgeschilderd. Dit is een van de mooiste ruimtes geweest in het kasteel om te restaureren.

Telefoonkamer (Kasteel de Haar)

Deze kamer heb ik in opdracht van restaurateur- decorateur Bert Jonker mogen doen. In deze ruimte was een deel van de schilderingen al eens overgeschilderd, en dit zag er niet al te netjes uit. Hier is dus besloten om de oude overschilderingen weg te halen en over te doen.

Badkamer baron (Kasteel de Haar)

Deze badkamer is een van de mooiere ruimtes in het kasteel. De rijke schilderingen die hier in zitten zijn prachtig. Een aantal van deze schilderingen waren beschadigd of weg. Ook deze hebben we weer in ere hersteld. 

Kamer 216 (Kasteel de Haar)

Toen we deze ruimte aantroffen was deze compleet wit. Na onderzoek kwamen we er achter dat er prachtige schilderingen onder deze witte laag zat. Alles is gedocumenteerd en weer in de oude staat teruggebracht.

Diensttrappenhuis (Kasteel de Haar)

Het diensttrappenhuis werd gebruikt door al het personeel dat er in het kasteel aanwezig was. Ook hier zijn diverse prachtige schilderingen te vinden die toe waren aan restauratie.

Wapenschilden (Kasteel de Haar)

Buiten staan deze twee wapenschilden die vies waren geworden in de loop der tijd. Deze hebben we overgeschilderd zodat ze er weer fris uit zien.

Wandschildering pin-up girl

In deze man-cave moest een ware eye-catcher komen. Na overleg en verschillende schetsen ben ik samen met de klant tot dit eindresultaat gekomen.

Bar Iberico

In deze gezellige bar in het centrum van Leidsche Rijn heb ik deze kleurrijke wandschildering gemaakt in Spaanse sferen. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een zelf ontworpen behang, waar ik vervolgens diverse schilderingen op heb aangebracht.

 

Nikolaaskerk - Jutphaas

In opdracht van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens heb ik deze prachtige schildering mogen restaureren in de Nikolaaskerk in Jutphaas. Door vocht wat in de muur was getrokken was een deel van de schildering vergaan. Deze is gedocumenteerd, gerepareerd en vervolgens weer terug geschilderd.

Decoratie gevelstenen

Deze twee gevelstenen heb ik tevens in opdracht van schildersbedrijf Hoogstraten gedecoreerd. In Haarlem zijn in tien verschillende straten, tien verschillende gevelstenen geplaatst. Allemaal gemaakt door verschillende tekenaars, beeldhouwers en schilders. Ik had de eer om deze twee stenen van de Brockwaystraat en het Remiseplantsoen te decoreren.