Daar is ie dan!

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 17:30

Ja ja, daar is ie dan eindelijk. Mijn eerste blog!

Na de afgelopen 2,5 jaar op o.a. Kasteel de Haar gewerkt te hebben ga ik het komende half jaar een heel ander leven tegemoet dan dat ik nu gewend ben. Ik ga namelijk een tijdje stoppen met werken zodat ik weer kan gaan studeren!

Over iets meer dan een week ga ik dit nieuwe avontuur aan. Ik ga een studie volgen aan van der Kelen-Logelain, en wel in Brussel! Nu krijg ik iedere keer de vraag: 'waarom in Brussel, kun je dat niet gewoon hier in Nederland doen?'. Nou het antwoord daarop is makkelijk; nee. Van der Kelen is namelijk de enige kunstschool waar de traditionele decoratieve technieken onderwezen worden. Marmer- en hout imitaties, vergulden, patineren, decoratie panelen, letters zetten, trompe-l’œil etc. Hier zal ik verder niet te veel op in gaan, maar mocht je het leuk vinden om te zien wat deze studie exact inhoud kun je dat hier allemaal terugvinden.

De studie zal zes maanden gaan duren, van 1 oktober 2019 t/m maart 2020. In deze periode zal ik ook in Brussel gaan wonen. Ik heb een kamer in het huis tegenover de school. In dit huis zit ook een atelier waar nog gewerkt kan worden (wel zo handig met gemiddeld 20 uur huiswerk per week).

Ik denk dus dat ik de komende tijd genoeg indrukken en ervaringen op doe om over te schrijven. Dus mocht je het leuk vinden om een beetje te volgen wat ik daar in België allemaal uitspook, dan kun je dat hier terugvinden. Ik ben benieuwd wat je er van vind!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wendie
5 jaar geleden

Lieve Bo,
superleuk je blogs, ik lees lekker mee, ik hoop ook op een zachte winter haha. Nogmaals veel succes en liefs! XX

Michiel van de Laar
4 jaar geleden

Hoi Bo , wat grappig om je blogs te lezen , zo te horen is er in Brussel in de afgelopen 30 jaar wat veranderd . Modeltekenen metnaakodellen dat hadden wij niet hoor . Verder is het hee herkenbaar . Is alles nog in het frans ? En geeft madame nog les ? , doe haar de groeten van mij als je haar toevallig ziet . Hoeveel docenten zijn eraan verbonden. ? In mijn tijd 1989/1990 maar 2, dhr vanderkelen zelf voor 5 dagen en dhr Boutry op donderdag als ik me niet vergis .

Succes en als er iets is kun je me altijd bellen .
Groetjes , michiel van de Laar