De eerste week

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 11:19

Zo, de eerste week zit er op.

Dat is weer behoorlijk wennen. Zes dagen in de week naar school, acht uur lang geconcentreerd werken in de les, en daarna ook thuis nog gemiddeld 2,5 uur door. Daarnaast natuurlijk ook nog je boodschappen doen, eten en is een keer naar de wasserette.

Ook de school en de manier van lesgeven is allemaal even wennen. Het is jammer dat ik geen foto kan laten zien van de school, maar het is net of de tijd er stil heeft gestaan. Om een klein beetje een beeld te schetsen; de eerste dag hebben we de huisregels van de school gekregen en moeten ondertekenen. Hierin stond o.a. in dat telefoons, camera’s e.d. strikt verboden zijn. Deze moeten buiten het lokaal in de tas gehouden worden. Foto’s maken mag dan ook absoluut niet. Maar wat de allerbelangrijkste regel was; stilte. Zo’n beetje de hele dag kun je een speld horen vallen in het lokaal. Heel af en toe is er wat geklets, maar dit duurt nooit lang.

(links zie je het materialenpakket dat we maandag dinsdag ontvangen hebben)

Toen we dinsdag (lesdag 1) binnen kwamen hing er een soort van mistige waas in het lokaal. Dit kwam door de houtkachel die ze hadden aangestoken. Dit is dan ook de enige verwarming die er is in de school, dus warm aankleden is wel belangrijk.

Dan hebben we natuurlijk ook nog het toilet. Om hier te komen moet je naar buiten. In de binnentuin is een toilethokje gecreëerd door een paar muurtjes te plaatsen met wat houten planken er op. Hier is het dus dezelfde temperatuur als buiten. Als we een strenge winter krijgen (wat ik niet hoop dit jaar), bevriezen de leidingen ook nog met een beetje pech. Dat wordt lachen…


Deze week zijn we begonnen met de houtsoort pitchpine (de foto's onderaan zijn een aantal van de huiswerk oefeningen van deze week). Om het verloop van het hout te kunnen begrijpen, en om te weten hoe je deze het best kunt schilderen, moeten we eerst het voorbeeld natekenen. Als je er namelijk een foto van maakt (wat je eerder geneigd bent om te doen) dan kijk je er niet goed naar en onthoud je het ook niet. Deze tekeningen moeten exact dezelfde maat hebben als het voorbeeld. Ik ben er wel achter dat hier behoorlijk veel tijd in gaat zitten als je dit goed wil doen. Hopelijk word ik hier in de loop van de tijd ook wat sneller in.

Volgende week zullen we de pitchpine waarschijnlijk wel af gaan maken, en gaan we ook verder aan de eerste marmersoort portor. Hier hebben we zaterdag de ondergrond alvast van gemaakt zodat het kan drogen in het weekend, dan kunnen we maandag gelijk verder. Het marmer wordt al weer heel anders omdat hier, in tegenstelling tot de pitchpine, geen strikte regels aan zijn verbonden. Zoals Denise het zei: ‘Je moet het voelen’. Ik zal volgende week is zien of ik dat gevoel ook heb!

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen
5 jaar geleden

Zelfs.ik wordt hier vrolijk van zet hem op dike kus en tot horens