Week twee als student

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 om 14:12

Oh oh, straf...

In de eerste week zijn we ingedeeld in drie secties. Binnen de sectie staan zeven schildersezels waar iedereen een plekje heeft, en er is één voorbeeld. Iedere uitleg wordt dus drie keer voorgedaan, één keer in iedere sectie. Iedere zaterdag moet je jouw werkplek bij de ezel helemaal opruimen, schoonmaken en doorschuiven naar de volgende. Dit is zodat iedereen een keer dicht bij het voorbeeld komt te staan en je vanuit iedere hoek gewend bent te werken. De eerste zaterdag was het allemaal wat rommelig en is er niet uitgelegd dat we dit moeten doen, dus hebben we dit maandagochtend gedaan.

Nadat we allemaal een plekje zijn opgeschoven kregen we de volgende uitleg, dachten we… In plaats van de uitleg voor een nieuwe opdracht kregen we een kleine preek over het feit dat we zaterdag niet rustig genoeg waren. Het was veel te druk, er werd te veel gekletst, en als ‘straf’ kregen we de hele dag geen feedback. Ook niet op het huiswerk. We hebben dus zo’n beetje de hele dag in volledige stilte aan ons werk gestaan. Pas rond 17:00 uur kregen we weer wat uitleg over het werk dat we voor de volgende dag moesten maken. Niet zo’n heel lekker begin van de week dus.

Gelukkig ging het de rest van de week een stuk beter. De meeste hebben nu wel aardig door dat het beter is om gewoon je mond dicht te houden (al zijn er nog wel een aantal wat hardleerser).

Deze week hebben we ook het boek gekregen van de school. Hierin staat een stuk geschiedenis over de school, verschillende decoratieve technieken en alle marmer- en houtsoorten die we gaan leren het komende half jaar. Het is een prachtig dik boek met heel mooi beeld erin verwerkt. Hier zie je een aantal foto’s van het boek. Dit zijn ook de marmersoorten waar we op het moment mee bezig zijn; Grand Antique & Portor

Lessen en lunch

Iedere dag hebben we acht uur lang les. Van 8:45 uur tot 12:45 uur, en van 14:00 uur tot 18:00 uur. We hebben ’s middags dus een pauze van vijf kwartier, wat best lang is. Veel van de klasgenoten wonen een stuk bij de school vandaan, waardoor het voor de meeste niet haalbaar is om in de pauze naar huis te gaan. Op school kun je ook niet blijven tijdens de lunch, dus je bent bijna verplicht om ergens in een restaurantje/ cafe/ lunchroom te gaan zitten. Ik heb de mazzel dat ik in het huis woon wat bij de school hoort (aan de overkant van de straat), en dus wel gewoon naar huis kan om op m’n gemak te eten. In de keuken staat een grote eettafel waar we tijdens de lunch met z’n alle zitten. Vaak zijn er ook nog andere klasgenoten bij die we onderdak bieden, en is het net hotel de zoete inval in de pauze. Hartstikke gezellig!

Donderdagochtend hadden we de eerste tekenles, en wat een verschil was dat met de andere lessen! In de ‘normale’ lessen hebben we natuurlijk allemaal ons eigen plekje waar je de hele week staat. Tijdens de tekenlessen sta en zit je door het hele lokaal. In de komende weken zullen we ook naar buiten en naar musea gaan om te tekenen, en er zullen ook modellen komen die we gaan natekenen. Ik ben benieuwd! Nadat we een aantal opdrachten hadden gedaan, kregen we rond 11:00 uur ineens 20 minuten pauze. Dit zijn we in de andere lessen al helemaal niet gewend, want dan werk je gewoon door tot 12:45 uur. Even naar buiten dus, koffie drinken en daarna weer door met de tweede helft van de les. De tekenlessen zijn dus een stuk vrijer wat wel lekker is zo tussendoor.

Heerlijk weekend!

Het weekend begon goed zaterdag. Toen ik om 1 uur klaar was met school, kwam Dennis net aangereden! Natuurlijk moest ik nog wel de was doen, dus terwijl de was in de machine zat bij de wasserette hebben we heerlijk geluncht bij een gezellig cafeetje, Le Dillens. Mocht je een keer in Sint-Gillis zijn; aanrader. Het weekend hebben we dus gezellig samen doorgebracht, en zondag is hij weer naar huis vertrokken. Over twee weken komt er weer bezoek, maar dit keer paps en mams. Ik kan niet wachten!

Reactie plaatsen

Reacties

Pluum
5 jaar geleden

Pittig hoor Bo!! Zoveel lesuren en ook nog bijna in stilte. Mooi al die technieken. Veel succes, en we zijn super trots op je!!
Groetjes Jan en Pluum

Bo
5 jaar geleden

Ahh dat vind ik leuk om te lezen! Heel erg bedankt!