Friezes en naaktmodel tekenen

Gepubliceerd op 20 oktober 2019 om 20:06

De eerste decoratie

Deze week zijn we begonnen met de decoratie van de friezes. We hebben een priktekening overgenomen op ons eigen canvas, en deze gaan we in de komende weken inschilderen. De kleuren hiervoor gaan we zelf maken. Dit doen we op school zodat we de kleuren kunnen checken met het voorbeeld. De schildering zelf moeten we wel thuis maken, hier krijgen we in de les geen tijd voor. Gelukkig hebben we tot half december de tijd om dit af te ronden. Op de foto zie je het begin van mijn schilderingen met daarbij een foto uit het boek. Zo moet het er (ongeveer) uit komen te zien. De friezes zijn natuurlijk helemaal in mijn straatje, want dit is wat ik de afgelopen jaren op het kasteel heb mogen doen. Dat kun je ook zien in mijn portfolio.

Over het kasteel gesproken; schildersbedrijf Hoogstraten is genomineerd voor de Nationale Schildersvakprijs 2019 in de categorie restauratie- en decoratieschilderwerk. De deelneming van dit jaar is met ons prachtige werk op Kasteel de Haar. Ik zou het leuk vinden als iedereen op ze stemt, want het zou toch super tof zijn als ze winnen?! Stemmen kan door hier te klikken.

Naaktmodel tekenen

In de tekenles van afgelopen vrijdag ben ik er achter gekomen dat het menselijk lichaam toch wel behoorlijk ingewikkeld in elkaar steekt. De docent had voor deze les een naaktmodel meegenomen die we de hele ochtend nagetekend hebben. Op de foto’s kun je een aantal van deze tekeningen zien. Een van de opdrachten was om de contouren van het lichaam uit kraftpapier te scheuren, en hier daarna de rest van het lichaam in te tekenen. Heel erg gaaf om dit een keer te doen, maar wel onwijs lastig.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.