L'Annexe

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 19:55

L'Annexe

Zoals ik al eerder verteld heb woon ik in het huis tegenover de school. Dit pand is van dezelfde eigenaar als de school en is eigenlijk opgesplitst in twee delen. Beneden zit onze keuken / eetkamer en een bierbrouwerij, en boven zitten de slaapkamers, badkamers en het atelier. Het is heel erg fijn dat dit atelier er bij zit en er wordt ook goed gebruik van gemaakt. Iedere avond en ieder weekend zitten we hier met z’n alle ons werk te maken. Eigenlijk al het werk dat we maken wordt met lijnolieverf gedaan, dus het is fijn dat we dit niet op onze slaapkamer hoeven te maken. Anders ruik je echt niks anders meer dan verf. (Op de foto zie je alle huisgenoten in het atelier)

Beneden zit dus een bierbrouwerij die L’Annexe heet. Laatst waren ze er gember-citroen bier aan het maken, en het hele huis rook toen lekker naar citroen. Echter wordt er ook ‘gewoon’ bier gemaakt, maar als ze hier mee bezig zijn dan ruikt het huis toch een stuk minder lekker. Gelukkig maken ze over het algemeen bijzondere biertjes en ruikt het meestal wel lekker wat ze aan het brouwen zijn.

Museum

Twee weken terug hadden we natuurlijk de uitdaging om in de les een naaktmodel te tekenen, maar de afgelopen tekenles werd het ons gelukkig iets makkelijker gemaakt. We zijn naar een afgietsel werkplaats/ museum geweest waar zo’n 4000 afgietsels van verschillende kunstwerken staan. Er wordt hier nog steeds dagelijks gewerkt aan verschillende afgietsels, en je kunt hier ook een kijkje nemen in de werkplaats. We zijn hier dus met de klas naartoe geweest en hebben een ochtend beelden nagetekend in de werkplaats.

Sightseeing Brussel

Inmiddels woon ik alweer vijf weken hier in Brussel, en eigenlijk had ik nog vrij weinig van de stad gezien. ’s Avonds na school is er niet echt tijd om op pad te gaan, en op zondag is zo’n beetje alles dicht hier, behalve de supermarkt. Toen pa en ma dus vorige week op bezoek waren, was dat een mooie gelegenheid om de toerist uit te hangen en met de Hop-On Hop-Off bus mee te gaan. Stukje sightseeing Brussel!

Afgelopen vrijdag was het een heilige dag in België en was iedereen dus vrij, wij ook. Ik had dus de hele dag de tijd om huiswerk te maken, en daar heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt! Ik ben lekker opgeschoten met de schildering van mijn friezes, maar daar de volgende keer meer foto's van. Dit weekend had ik dus echt vrij (zonder huiswerk), en kwam het spontane idee om naar huis te gaan. Onderweg in de auto voelde het alsof ik aan het spijbelen was, omdat ik natuurlijk normaal het weekend ook hier ben en aan het werk moet. Het was heel erg fijn om weer even thuis te zijn en iedereen weer te zien! Dus ik kan weer helemaal opgeladen aan de nieuwe week beginnen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.