Time flies

Gepubliceerd op 11 november 2019 om 20:07

Deze week ging echt weer verbazingwekkend snel. Donderdag had ik het idee dat het pas woensdag was, en twee keer met m’n ogen knipperen en het was alweer zaterdag middag, begin van het weekend. Een lang weekend dit keer, want maandag 11 november is een ook weer een nationale vrije dag (net als vrijdag 1 november).

Het is ook niet zo gek dat de dagen voorbij vliegen, want we worden steeds drukker en drukker. Natuurlijk hebben we de friezes die we in december af moeten hebben, en daarnaast nog iedere dag het huiswerk voor de volgende dag. Tussendoor moeten we nog wel eens wat vernissen, en we hebben er nu nog een opdracht bij gekregen die ook in december af moet: lijstwerk. Op de foto uit het boek zie je hoe het moet worden. Het zijn allemaal verschillende soorten sierlijsten waar we de schaduwen in moeten schilderen. Op de volgende foto zie je alvast een stukje van hoe mijn lijstwerk er tot nu toe uit ziet. Ik ben begonnen met de lichte delen, en ga later de donkere stukken er in zetten.

Afgerond werk

Deze week hadden we natuurlijk ook tekenles, en tot onze verbazing was er weer een model bij. We gingen dus, net als een week of drie terug, weer een naakt model tekenen. Deze week was het alleen iets anders, namelijk met houtskool. We hebben eerst het hele papier zwart gemaakt met houtskool, en zijn daarna begonnen met het creëren van de schaduwen door het houtskool weg te gummen. Hierna konden we met houtskool de donkere accenten er in tekenen. Het is heel leuk om te zien hoe bij iedereen de tekeningen verbeteren, ondanks dat we pas vier tekenlessen gehad hebben.

En dan kan ik nu ook eindelijk iets van de rest van mijn werk laten zien, want de eerste panelen zijn mee naar huis. De portor is de eerste marmer die we gemaakt hebben, en de grand-antique was de tweede. Verder hebben we nog jaune-fleuri gemaakt, met daaronder een stuk saint-anne (helaas nog zonder foto). Op deze marmersoort zitten ook schaduwen, zoals we die ook moeten schilderen in de verschillende lijsten. Naast marmer zijn we natuurlijk ook met hout bezig geweest, maar hier kan ik helaas nog niks van laten zien. De pitchpine deur is nog niet helemaal af (want ook hier moeten de schaduwen nog in), en het ceder hout moeten we ook nog af maken. Deze week zijn we ook begonnen aan rozenhout wat ik een hele leuke houtsoort vind om te maken! Ik ben heel benieuwd hoe deze er straks uit komt te zien op het paneel!

Wapenstilstand

Zoals ik al zei is het een nationale feestdag op 11 november. Op deze dag wordt hier in België namelijk de wapenstilstand gevierd, wat het einde betekende van de eerste wereldoorlog. Omdat het weekend extra lang was is Dennis gezellig overgekomen. Maandag liepen we bij toeval langs een bijeenkomst van de wapenstilstand. Er werden bloemenkransen gelegd, en het stond er vol met militairen, politie, paarden etc… Het deed me een beetje denken aan de dodenherdenking zoals we die in Nederland herdenken. Indrukwekkend om een keer te zien. Voorlopig was dit wel het laatste lange weekend, want nu moeten we gewoon door tot de kerst. Gelukkig komt er over drie weken nog wel familie langs om mijn verjaardag te vieren, gezellig!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Pim
5 jaar geleden

Hé knuist al die termen zeggen me niks maar y wordt heel mooi! Ga zo door 😘