Blog

Een klein inkijkje in mijn leven als student aan van der Kelen in Brussel. Ik zal je hier op de hoogte houden van mijn ervaringen als student aan van der Kelen in Brussel, en mijn ervaringen als decoratie schilder.

 

Hope you'll enjoy it!

De laatste loodjes

Het is al weer een tijd geleden dat ik een blog geschreven heb! Hoog tijd dat ik wat vertel over de laatste periode op school, de examens die we thuis moesten maken, en natuurlijk het afronden van de opleiding.

Lees meer »

We zijn op de helft!

Zo, dat is al weer even geleden. Deste meer om te laten zien, inmiddels zijn er namelijk aardig wat projecten afgerond. Dat moet ook wel, want we zijn over de helft! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan. De kerstvakantie is alweer voorbij, en we zijn aan de tweede helft begonnen. Nog drie maandjes knallen en het zit er op.

Lees meer »

Time flies

Deze week ging echt weer verbazingwekkend snel. Donderdag had ik het idee dat het pas woensdag was, en twee keer met m’n ogen knipperen en het was alweer zaterdag middag, begin van het weekend. Een lang weekend dit keer, want maandag 11 november is een ook weer een nationale vrije dag (net als vrijdag 1 november).

Lees meer »

L'Annexe

Zoals ik al eerder verteld heb woon ik in het huis tegenover de school. Dit pand is van dezelfde eigenaar als de school en is eigenlijk opgesplitst in twee delen. Beneden zit onze keuken / eetkamer en een bierbrouwerij, en boven zitten de slaapkamers, badkamers en het atelier. Het is heel erg fijn dat dit atelier er bij zit en er wordt ook goed gebruik van gemaakt. Iedere avond en ieder weekend zitten we hier met z’n alle ons werk te maken. Eigenlijk al het werk dat we maken wordt met lijnolieverf gedaan, dus het is fijn dat we dit niet op onze slaapkamer hoeven te maken. Anders ruik je echt niks anders meer dan verf. (Op de foto zie je alle huisgenoten in het atelier)

Lees meer »

Friezes en naaktmodel tekenen

Deze week zijn we begonnen met de decoratie van de friezes. We hebben een priktekening overgenomen op ons eigen canvas, en deze gaan we in de komende weken inschilderen. De kleuren hiervoor gaan we zelf maken. Dit doen we op school zodat we de kleuren kunnen checken met het voorbeeld. De schildering zelf moeten we wel thuis maken, hier krijgen we in de les geen tijd voor. Gelukkig hebben we tot half december de tijd om dit af te ronden. Op de foto zie je het begin van mijn schilderingen met daarbij een foto uit het boek. Zo moet het er (ongeveer) uit komen te zien. De friezes zijn natuurlijk helemaal in mijn straatje, want dit is wat ik de afgelopen jaren op het kasteel heb mogen doen. Dat kun je ook zien in mijn portfolio.

Lees meer »

Week twee als student

In de eerste week zijn we ingedeeld in drie secties. Binnen de sectie staan zeven schildersezels waar iedereen een plekje heeft, en er is één voorbeeld. Iedere uitleg wordt dus drie keer voorgedaan, één keer in iedere sectie. Iedere zaterdag moet je jouw werkplek bij de ezel helemaal opruimen, schoonmaken en doorschuiven naar de volgende. Dit is zodat iedereen een keer dicht bij het voorbeeld komt te staan en je vanuit iedere hoek gewend bent te werken. De eerste zaterdag was het allemaal wat rommelig en is er niet uitgelegd dat we dit moeten doen, dus hebben we dit maandagochtend gedaan.

Lees meer »

De eerste week

Dat is weer behoorlijk wennen. Zes dagen in de week naar school, acht uur lang geconcentreerd werken in de les, en daarna ook thuis nog gemiddeld 2,5 uur door. Daarnaast natuurlijk ook nog je boodschappen doen, eten en is een keer naar de wasserette.

Lees meer »

Moving day

Het is zover; de verhuizing naar Brussel om daar voor zes maanden te gaan wonen. Vanaf februari weet ik al dat er verhuisd moet gaan worden, maar nu het zo dichtbij komt wordt het toch allemaal wel een stuk spannender.

Lees meer »

Daar is ie dan!

Na de afgelopen 2,5 jaar op o.a. Kasteel de Haar gewerkt te hebben ga ik het komende half jaar een heel ander leven tegemoet dan dat ik nu gewend ben. Ik ga namelijk een tijdje stoppen met werken zodat ik weer kan gaan studeren!

Lees meer »